tirsdag 30. juni 2009

Barnerommet

Rommet til Spurven er nå så og si ferdig, litt småtterier som står igjen før jeg sier meg helt fornøyd! :) Så jeg tenkte at det kanskje var på tide å ta dere med en liten tur inn i hennes lille rede:
Hun har fått seg noen kjempesøte møbler. De ble kjøpt på opphørssalg på en gavebutikk her i bygda, da hadde de bare stolene og benken igjen. Bordet var ikke å få tak i, men fant et på en bruktbutikk som vi malte i samme farge. Jeg hadde egentlig tenkt meg et lite rundt et, men syns dette bordet som vi fant her passet midt i blinken! Litt avlangt, så det passet godt sammen med benken!I bakgrunnen har Spurven et kjolestativ, der henger "beste"-kjolene, men de begynner å bli litt for lange nå, så snart får dukkekjolene overta plassen!
Denne tallerkenhylla kjøpte jeg for 20 kr på loppis. Den var opprinnelig svart, nå har den som dere ser fått seg et par strøk med egghvit maling!Og litt pynt og stæsj :)Under henger noen fine kort hun fikk til dåpen og 1-årsdagen og vintagebilder med aftenbønn, "Kjære Gud jeg har det godt"!Syns de er så koselige, husker selv den aftenbønnen fra jeg var lita!

Den aller første kjolen som Spurven fikk henger også her, på en perlehenger!Den fikk hun av mamma da hun kom for å hilse på lille barnebarnet på sykehuset! En skjønn liten prinsessekjole:)

Et gjennomgående tema på rommet er alver og feer. Det henger tre glade og fornøyde feer i vinduet og titter både ut og inn :)

På den ene lilleveggen har vi festet på Wallies, tapetfigurer med lim som man bare dypper i vann og fester der man vil ha. Spurven har fått et eventyrslott med feer som svever rundt!

Til 1-års dagen fikk Spurven bilder til rommet sitt, også med feer. De er malet av svigerinnen min, hun er fantastisk flink å male, som man kan se på bildene under:)

Over sengen til Spurven har jeg laget min egen sjablong og skrevet "Drøm søtt,lille engel". Der har hun også fått en krok til å henge engelvingene sine etter endt dag, for hun er jo en engel hele dagen:)


Er som sagt litt småtterier igjen før rommet er heeelt komplett. Jeg har jo en liten rye/teppe som jeg driver å hekler på. Har mistet litt kontrollen på hvor mange jeg har igjen nå, lappene ligger litt her og litt der!Det blir vel ferdig etterhvert ! Vil gjerne ha en søt taklampe også, har sett noen søte minilysekroner på IKEA, men fargede prismer. Den tror jeg hadde passet flott inn :)

Da er det kveldsmat-tid for meg, og tenkte jeg skulle sjekke ut den nye serien på TV2 i kveld. Husker ikke hva den het, men handler om noen advokater! :) Greit å ha noe å se på tirsdager, mens vi venter på flere Greys episoder til høsten :)

Ha god kveld alle sammen!

søndag 28. juni 2009

Et kapittel avsluttet....

Forrige uke var min siste uke som pedagogisk leder i barnehagen der jeg jobbet i de 2 siste åra!Det var litt vemodig og trist. Men sånn er det avogtil, livet må gå videre, og jeg var klar for nye utfordringer. Så nå venter en jobb som miljøterapeut på en ungdomsinstutisjon. Tror man må prøve litt ulike yrker for å finne sin rette hylle i den store arbeids-seksjonen, jeg er fortsatt på leting etter min hylle...håper den dukker opp snart! :)
Som en "takk for meg" hilsen til personalet på barnehagen, laget jeg hver sin Tilda-figur. Alle figurene er forskjellige, de har hver sitt lille særpreg som jeg forbinder med hver enkelt av mine eks-kollegaer. Ikke noen dyp personkarakteristikk, bare småting som jeg ser på som litt typisk ved hver enkelt :)Fra venstre; den rocka/retro , hun har en kul rocka stil, prøvde å gjenskape det med en litt rocka kjole og converse sko og (barbie-)solbriller på hodet:)

Nr.2; jeg ville gjenskape den nydlige lilla kjolen hun hadde på julebordet vårt, den var hun så fin i!Hun har også fått litt barbie-assecoarer i form av en sølv veske ;)

Nr 3; den maritime, hun og mannen er ivrige båtfolk, og liker sjøen. Derfor passet det godt med en maritim stil til henne!

Siste i rekka; den chice, hun er alltid gjennomført i stilen, om det så er i joggeklær, så er det gjennomført fra topp til tå. Og hun liker å pynte seg, med øredobber,armbånd og smykker :)Her er sistedamen, hun ble laget litt etter de andre siden hun hadde en liten ferie den siste uken jeg var der, så hun skal få sin i løpet av neste uke. Hun er "frostpisten" vår, går alltid i ull og kler barna alltid i ull, i sol som i regn :) Så hun har selvfølgelig fått en ullgenser på, i tillegg er hun en hagedame, så litt blomster i håret har hun også fått!

Og på toppen av gaveutdelingen fikk jeg også en "takk for fin tid sammen"-gave:) Og det var til min store glede 2 nydelige latte kopper og en liten skål fra GreenGate, og i akkurat den fargen jeg ønsket meg!Midt i blinken!!Så nå er det bare å begynne å samle!Får allerede nå føre det på ønskelisten til oktober:) Men klarer ikke å bestemme meg om jeg vil ha flere i samme farge eller om jeg vil ha to av hver sort....er så mange fine å velge mellom! Jeg som startet uken uten noe GG da, nå har jeg jo "flust"...:)


Hatt strålende vær i dag, Spurven har badet opp til flere ganger og prøvd vannsprederen. Noe som var en kald fornøyelse, var nok best å sitte å plaske i et lite basseng ja!

Ha en fin ukestart!Krysser fingrene for mer godvær over hele landet! :)

fredag 26. juni 2009

Lille harepusen vår

I dag er det sommer...endeliiiii!Kjenner at jeg ikke har helt vennt meg til varmen enda, siden det gikk fra 14 grader til 25 grader over natta.....kroppen trenger litt tid for å komme over i sommermodus!Å, så skjønt det er!Frem med kjoler, skjørt og shorts, og vinterbleke ben! :)

Har ikke blogget noe fra St.Hans aften. En kjempekoselig kveld i naustet hos mine svigerforeldre. Vi var en god gjeng med både store og små!Spiste rømmegrøt og spekemat, grillingen tar vi igjen i kveld. Da skal det store St. Hansbålet; Slinningsbålet her i Ålesund også tennes. Tenningen har blitt flyttet til nærmeste helg, så det blir da i dag! Flott bålvær i dag!

Hos oss har det vært tradisjon med "fantetog" på St.Hans aften, hvor barna kler seg ut og går i tog. Mange gutter og jenter som kler seg ut som St.Hans brud og brudgom. Artig tradisjon, men det var ikke noe slikt her i bygda i år. Men noen av de minste barna kledde seg ut likevel. Spurven vår kledde vi ut som en liten harepus :) Hadde en hvit gammel fleece-genser som jeg sydde litt om og festet på ører, så ble det en søt kostyme, og en varm og god dress utover St.Hans kvelden!
På St.Hans i fjor kledde vi ut Spurven som en liten bie! Selv om hun bare var 2,5 mnd, måtte ho jo være med på feiring ho og!:)
Kostymet er bestilt fra denne sidenhttp://www.brandsonsale.com/51104-costumes.html
De har mange stilige kostymer. Et lite tips til Halloween eller karneval i februar! Så viss din lille håpefulle plutselig fikk for seg at han vil være et Pizza stykke, så er det faktisk mulig å realisere;

Mange morsome,søte og rare kostymer!:)

Håper det er flott og sol der du også er!Ha en solfylt fredag og god helg!

mandag 22. juni 2009

Jeg har jo GG jeg....

Jeg, i likhet med mangemange andre, syns Green Gate har utrolig mye fint! De har noe for enhver anledning, servisene kan brukes både til fest og til hverdags. Så selv om det er litt dyrt(det uttalte ivertfall min lommebok....), så er det nok verdt pengene, det har ulike design som ikke man blir lei av og kan brukes år etter år.

Men som sagt, så har jeg ikke noe i hus...trodde jeg!Helt til jeg en dag stod å vasket Spurven sin tut-kopp, og så tilfeldigvis under koppen , og der sto det Green Gate.Jeg har jo Green Gate jeg og! :)
Hun fikk et frokost-sett da hun ble født fra damene på jobben min. Et nydelig sett i melamin!Skal tro om det finnes grøtskål i samme?

Ellers er det lite å blogge om for tiden...egentlig ikke så mye å blogge om dette heller...men syns det er så skjønt, så måtte vise frem :)Det er kjøpt hos Anne på Emmas verden

Nå er det Top Model!Ha en fin mandagskveld!:)

lørdag 13. juni 2009

Dukkevogn-pimping

I den siste tiden har jeg hatt en dukkevogn inne for litt "pimping", og nå er jeg endelig ferdig!Tok noen kvelder å få den ferdig, siden en skulle grunne, og male to strøk og i tillegg spraylakkere håndtaket. Mens jeg ventet på at de ulike lagene skulle tørke, sydde jeg pute og dyne, slik at dukken og bamsene som kommer til å bli passasjerere skal få en behagelig tur. :)

Vognen er en gammel "gå"-vogn som jeg hadde når jeg var lita. Den var godt brukt, og var endel slitasje på. Så tenkte at det var på tide med en "bli ny"-omgang...slik var den før, her har den blitt pusset og håndtaket skrudd av, klar til dyst:
Og slik ble den after:
Hjula var ikke så lette å gjøre noe med, siden det gule var av plastikk. Men egentlig så syns jeg at det ikke gjorde noe om det var gult, ble jo bare en liten ekstra effekt! ;)
Har som nevnt sydd pute og dyne. Jeg klarte ikke å bestemme meg for hvilket stoff jeg skulle bruke, så jeg sydde dynetrekket med to forskjellige sider. En blå side og en rosa....alt etter om det er gutte dukke eller jentedukke som ligger oppi :)
Her er den rosa siden, med hvit og en blondekant på...Og så den andre siden, småblomstrete og prikker....Så da er det bare og snu og vende etter passasjerer og humør :)

Så i morgen våkner Spurven opp til en ny vogn, eller nymala vogn i vertfall :) Da blir det nok noen trilleturer rundt på stua her:)
Nå er det natta hos meg! God natt alle sammen!

torsdag 11. juni 2009

Sommer,sommer,sommer.....

Nei, det er det så absolutt ikke i dag!Våknet til øspøs og store søylepytter! Ikke mye som tydet på at vi er i juni måned! Men unger og vann er en sikker vinner,så jeg kledde på både meg selv og Spurven, og vi gikk ut i for å plaske :) Spurven er rustet fra topp til tå!Nesten sånn at dette er en hverdagsuniform for oss her på Sunnmøre....bør ligge lett tigjengelig, for her på disse trakter kan man være innom alle 4 årstider på en dag!Sol,vind,regn, hagl....

Helt fabelaktig med regn og vann, syntes Spurven!Kan plaske i søylene UTEN at mamma kom å hanket meg inn igjen!:)

Så hva finner man på på en slik "innedag"?

Jo man drar på biblioteket å låner seg noen gode bøker til innekosen, og på veien dit stopper man innom en blomsterbutikk å kjøper seg noen nydelig blomster som man blir glad av! :)


Så lager man seg pannekaker med blåbærsyltetøy, og tenner starinlys. For det er så koselig :)Selv om det er koselig med innedager innimellom, hvor man kan tenne lys og krype under et teppe, så ser jeg helst at det er sol og sommer ute snart!:) Krysser fingrene for at jeg får ønsket mitt oppfylt snart!

Ha en fin kveld:)

mandag 8. juni 2009

Forandring fryder

Nå er vi i gang med den første 5 dagers (arbeids) uken på lenge, nå er det leeeenge til fridagene kommer som perler på en snor. Utenom sommerferien som er i vente for mange.....Selv har jeg jobbet i går og i dag+møte i kveld...nå kjenner jeg at det blir tidlig kveld på denne tausa ja!Skikelig kick start på uka:)

Etter møtet i kveld satte jeg i gang med å trekke om en puff/ kiste/korg. Kaller det en puff fordi det er en pute på lokket som en kan sitte på, kaller det også kiste fordi den er større enn en puff og den har en kistes oppbevaringsmuligheter, og jeg kaller det også for en korg fordi den er i flettet bast el. Så en kryssing mellom de tingene blir jeg enig med meg selv det er :)
Den har stått en god stund ferdigmalet og venta på nytt trekk. Syns at den var litt mørk med både mørkebrunt trekk og at selv korgen var brun. Fant ikke noe trekk som matchet akkurat slik jeg ville. Så da tok jeg hvitmalingen frem og hvit ble den...(den også....) ;)

Slik ble "etter"-resultatet. Sier meg fornøyd med det, ble ivertfall mye lysere og lettere.
I morgen har jeg fridag, det skal bli godt!Selv om jeg har planer om litt husvask, men om det blir fint vær, så får støv bare være støv!Da skal vi ut å nyte :)

torsdag 4. juni 2009

Se min kjole...

I dag har jeg hatt en liten shopperunde. Var egentlig ikke en planlagt en, men gikk tilfeldigvis innom Kappahl og der var det 30% på alt for de som er COOP-medlem. Og på Kappahl hang det en søt sommerkjole og ropte etter meg, ville så gjerne bli med meg....syns så synd i den at jeg bare måtte ta den med hjem....:)
Etter jeg gikk fornøyd fra Kappahl, svingte jeg innom BikBok, og der hadde de jammen 1/2 pris på alt i butikken i dag!Jeg kunne jo ikke la være å gå innom. Fant mye fint, men den fornuftige engelen på den ene skulderen min prøvde iherdig og klarte delvis å overbevise meg om at jeg ikke trengte å kjøpe noe, bare for å kjøpe fordi det var halv pris....mens den lille djevelen på den andre skulderen gjorde jobben sin greit i dag, for jeg gikk ut derifra med en lys dongeri tights og et hårbånd....Men det skal sies at jeg hadde en tilgodelapp å betale med, og betalte derfor bare 24 kr av egen lomme!



Kjolen har små, romantiske blomster over hele seg ! Håper det blir mye kjolevær i sommer, så jeg får ta denne kjolen med ut på vift en varm sommerdag!:)











Noe som hører med det kvinnelige genet, er jo lidenskapen for sko, og ønsket om et nytt skopar til ethvert antrekk man har.(ivertfall føles det slik hos meg....) Og gjerne flere alternativer til et antrekk. Høye hæler, lave såler, ballerina osv. Valg av sko kan forandre inntrykket av antrekket. Naturlig nok kom lysten på nye sko snikende i det den nye kjolen kom i hus...Man har jo sko, men ikke aaaakkkurat slik man ser for seg....Laget en liten bildekollage over noen sko jeg tror kunne blitt fine til kjolen! Har også lagt ved noen søte stoffsko som hadde vært noe for Spurven... Tidlig krøkes....;)

Håper på bra vær i morra, så jeg og Spurven kan ta oss en fjelltur! Du vet, en dag uten trening er en dag uten mening.......joho..hadde det bare vært så vel at man hadde tid til sånt hver dag!Vel, å ha en liten aktiv jente er nok trening i seg selv, og en koselig trening, ikke minst!:)

God kveld og natt!

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...